google-site-verification=Er-rosBnWsOHTON5R0MDPqFJNkuJN6y1hiYWHb8lXkQ

Over mij

Ik ben Christa Septer-Booij

Samen met mijn man en twee zonen woon ik in Epe. Ik ben gecertificeerd Nutrition Network Advisor en Keto Therapeut. Daarnaast heb ik vanuit het verleden en heden ruime persoonlijke ervaring met diëten en specifiek met de ketogene leefstijl.

I am not interested in competing with anyone, I hope we all make it

Wie ben ik nu?

Ik ben een gezonde veertiger en leef sinds 2018 ketogeen. Dat bevalt me zo goed (ruim 35 kilogram gewicht verloren, meer energie, geen antidepressiva meer, weer kunnen hardlopen) dat ik niet meer anders wil: dit blijf ik de rest van mijn leven zo doen! Ik kan oprecht zeggen dat ketogeen eten en leven mij mijn gezondheid en plezier in het leven heeft teruggegeven. Ik wilde dat ik dit 20 jaar eerder had ontdekt…

Ik houd niet van aftroeven en racen om te winnen, maar van elkaar helpen. Dat is ook de filosofie achter mijn bedrijf: ik help jou verder te komen op dit keto-pad naar gezondheid. Zonder toeters en bellen, maar gewoon met eerlijke informatie, steun en praktische tips waar jij wat mee kan. In ruil daarvoor help jij mij verder als persoon én als keto-coach door je verhalen en de ervaringen die je deelt. Samen op weg naar een mooie toekomst: Samen Gezond Worden.

Wie was ik vroeger

Als puber was ik al vrij stevig. Ik wilde altijd graag afvallen en heb zo ongeveer alle diëten uitgeprobeerd die er zijn. Mijn portemonnee viel vaak flink af door het kopen van maaltijdvervangers en dieetboeken of het inschakelen van goeroes en coaches, maar ik niet…

Het verloren gewicht kwam er in no-time weer aan (en soms ook nog wat extra pondjes) als ik weer ‘gewoon’ ging eten. Ik was met een BMI van rond de 45 op weg om vrijwel zeker diabetes type 2 en allerlei andere chronische kwalen ontwikkelen. Ik voelde me dik, futloos en ongezond; ik was niet gelukkig.

De omschakeling

In 2018 ben ik overgestapt op de ketogene leefstijl. Het is de beste keuze die ik heb kunnen maken! Ik heb nu een veel gezonder gewicht, ben fitter, heb meer energie en beweeg makkelijker. Ook zijn fysieke klachten verminderd en mijn stemming beter. Bovendien kan ik me beter concentreren en slapen en heb geen appelflauwtes meer. Ik heb nu eetrust: ik ben niet meer de hele dag aan het nadenken over wat ik nog kan/mag eten. Mijn voeding is in balans met de behoefte. Ik ben officieel nog steeds iets te stevig, maar ik ben (en voel me) gezond.

Tijdens de corona-periode ben ik gaan nadenken waar mijn passie ligt. Ik houd er van met mensen mee te mogen kijken en denken, ze te adviseren. Om uitleg te geven zodat dingen duidelijk en logisch worden. Vanuit de combinatie met de voordelen die ik zelf had ervaren met ketogeen eten is Samen Gezond Worden ontstaan.

Kennis & ervaring

Opleidingen op keto-gebied

Ik heb deze (internationale) opleidingen gevolgd:

Verdieping en keto-ervaring

Ik verdiep me al jaren in boeken en wetenschappelijke literatuur over koolhydraatbeperking, de werking van ketose en de vele voordelen die de ketogene leefstijl én vasten kunnen bieden.

Zelf leef ik sinds 2018 ketogeen en vasten (intermitterend én landurig) is onderdeel van mijn leefstijl: een ervaringsdeskundige die de meeste hobbels en voordelen zelf heeft ervaren. Sinds 2022 experimenteer ik ook met de carnivore of animal-based manier van eten. 

Werkervaring

Na mijn studie Geestelijke Gezondheidskunde (Gezondheidswetenschappen)  heb ik jarenlang gezinnen en kinderen in de jeugdzorg mogen begeleiden, trainingen geschreven en gegeven aan volwassen cliënten in reclasseringstrajecten en aan reclasseringsmedewerkers. Als gedragsdeskundige binnen de jeugdreclassering heb ik medewerkers ondersteund in de begeleiding van hun cliënten.

Neem contact op

Zoek je persoonlijke en praktische begeleiding en ondersteuning bij het overschakelen naar de ketogene leefstijl? Neem dan contact op voor een kort kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt. Dit gesprek is altijd gratis.

Stuur me gerust een bericht als je graag de eetlijsten wilt ontvangen waarop staat welke voedingsmiddelen je kunt eten binnen de ketogene leefstijl of als je een andere vraag hebt. 

Ik bied ambulante begeleiding en heb geen kantoorlocatie. Mijn werkgebied is de driehoek Zwolle-Harderwijk-Apeldoorn. Voor meer informatie zie Aanbod. Ik heb ook een (gedeeltelijk) online aanbod.  

Samen Gezond Worden
Ketocoaching en advies
Christa Septer-Booij
E-mail: info@samengezondworden.nl
Telefoon: 06-28369637

1 + 3 =