google-site-verification=Er-rosBnWsOHTON5R0MDPqFJNkuJN6y1hiYWHb8lXkQ

Aanbod coaching

Samen Gezond Worden stopt per maart 2023 met het coachingsaanbod. Afspraken maken is helaas niet meer mogelijk. 

Leer puur en gezond eten

Persoonlijk en live advies gericht op jouw wensen en mogelijkheden. We kijken samen welke mate van koolhydraatbeperking bij jou past. Je krijgt duidelijke en eerlijke informatie, handreikingen en tools waarmee je aan jouw persoonlijke doelen kunt werken. Je kunt direct je vragen stellen. We meten en wegen samen je voortgang, niet alleen op de weegschaal, maar ook in centimeters en gezondheidswinst.

Online begeleiding is mogelijk. In het geval de begeleiding volgens een van de programma’s volledig online plaatsvindt, zijn de kosten 10% lager dan aangegeven. NB: dit geldt niet voor de ‘op afstand, maar toch dichtbij’-coaching.

Zoek je (online) coaching op maat? Neem hiervoor contact op, dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in om je wensen te bespreken.

Mijn aanbod in 4 stappen

Gratis kennismaking

Kort proeven of het klikt samen. Ik leg je uit hoe ik de begeleiding invul en wat de basis is van ketogeen eten en leven. We bepalen samen welke vorm van begeleiding ik jou kan bieden. Je krijgt een intakeformulier en algemene informatie mee of toegestuurd. Als je het gevoel hebt dat deze leefwijze en mijn begeleiding bij jou passen, dan plannen we een vervolgafspraak in.

Intakegesprek

We kijken naar jouw doelen, wensen en mogelijkheden op basis van het intakeformulier. Ik geef je informatie mee om thuis rustig door te lezen. Je hoeft niet vanaf nu alles om te gooien: je mag nog even blijven doen zoals je altijd doet. Aan de hand van dit gesprek ga jij definitief bepalen of de ketogene leefstijl en mijn begeleiding bij jou passen. Dit gesprek kost 45 euro, en is gratis als je een programma start.

Programma's

Ik kan je begeleiden op drie niveaus:

 • Keto-starter
 • Keto-gevorderde
 • Keto-expert

Je vindt hieronder meer informatie over deze drie programma’s. De programma’s zijn in principe face-to-face, maar online begeleiding is ook mogelijk. Bij een volledig online begeleiding zijn de kosten 10% lager. Ik bied ook een gedeeltelijke online coachingsvariant aan (startersniveau). Meer informatie hierover vind je hier. Liever (online) coaching op maat? Vraag naar de mogelijkheden. 

Opvolging

Na afloop van alle begeleidingstrajecten zoek ik na enkele weken contact met je om te kijken hoe het gaat. In het geval van de keto-starter en de keto-gevorderde zal dat twee keer zijn, na een keto-consult bel ik je één keer.

 

 

Na afronding van de begeleiding kun je, indien gewenst, aansluiten bij Walk & Talk keto: een maandelijkse wandeling met andere keto-enthousiastelingen.

Niveau 1: Keto-starter

Je gaat leren puur en gezond te eten: geen maaltijdvervangers, pakjes en zakjes, wel gerechten boordevol smaak en voedingsstoffen. Voeding waarmee je je lichaam opbouwt en weer sterk en gezond maakt. Je leert hoe je je lichaam van binnen naar buiten kunt helen en weer gezond kunt maken, zodat ook jij alle gezondheidsvoordelen van de ketogene leefwijze kunt gaan ervaren. Kortom: Samen Gezond Worden. We bouwen samen stapje voor stapje een leefstijl op die bij jou past en voor jou werkt, die jij in jouw unieke situatie vol kunt houden.

Het keto-starter traject duurt 12 weken. We zien en spreken elkaar elke week een uur. Tussen de afspraken door kun je via Whatsapp of e-mail je vragen stellen. Dit traject is een investering in een gezonde en fitte toekomst die €999,- kost. Na dit traject heb jij de kennis en tools in handen om zelfstandig te blijven werken aan je eigen gezondheid en doelen.

Wat leer je tijdens de begeleiding?
 • De achtergrond en de basis van ketogene voeding
 • Wat ketose is en hoe het werkt
 • Wat je wel en niet kan eten
 • Hoe je keto-griep kunt voorkomen
 • Wat je kunt verwachten qua doelen en gezondheidsverbetering
 • Hoe je je koolhydraatinname vermindert
 • Hoe je een menu samenstelt dat te combineren is met jouw leefsituatie
 • Waarom sommige producten wel koolhydraatarm, maar niet ketogeen zijn
 • Het belang van bewegen, ontspanning en slaap
 • Hoe je omgaat met mensen die niet (helemaal) achter je leefwijze staan
Bij welke stappen ga ik je helpen?
 • Macro’s: wat heb jij nodig aan voedingsstoffen gebaseerd op je lichaam en activiteitenniveau? En hoe hou je bij wat je binnenkrijgt?
 • Supermarkt: welke boodschappen zijn geschikt voor keto, hoe lees en beoordeel je etiketten? 
 • Keuken: in jouw keuken bouwen we jouw favoriete (gezins)recepten om zodat ze in je nieuwe leefwijze passen
 • Beweging: we gaan een keer wandelen of fietsen terwijl ik je uitleg wat het nut en de noodzaak is van beweging; we kunnen zelfs samen een proefles sporten als je niet alleen wilt gaan
 • Ontspanning en stressmanagement: we onderzoeken hoe dat bij jou is en wat bij je past
 • Slaap: wat is het nut van slaap en hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt?
 • Gezondheidsvoordelen: ik vertel je over de voordelen van de ketogene leefstijl op verschillende (chronische) aandoening en specifiek over gezondheidsproblemen waar jij mee zit en die je wilt omdraaien
 • Voortgang: meten is weten. We meten geregeld je voortgang: op de weegschaal, in omvang, in energieniveau. Ook houden we in de gaten in hoeverre je in ketose bent en blijft.
Wat leer je tijdens de begeleiding?
 • Antwoord op jouw specifieke vragen
 • Gericht advies voor het behalen van jouw doelen
 • Aanvullende tips en tricks om jouw ketogene leefstijl te vergemakkelijken 
 • Het belang van bewegen, ontspanning en slaap
 • Hoe je omgaat met mensen die niet (helemaal) achter je leefwijze staan
Wat bespreken we samen?
 • Jouw vragen of de dingen waar je binnen deze leefstijl tegen aan loopt
 • Jouw invulling van de leefstijl qua voeding en hoeveelheden
 • De voordelen die je hebt ervaren of die je nog hoopt te gaan ervaren
 • Ik verrijk je kennis over keto op de gebieden waar jij vragen hebt of waar aanpassingen wenselijk zijn

Niveau 2: Keto-gevorderde

Je eet al een langere tijd koolhydraatarm of ketogeen en je zit op een plateau of je komt er even niet meer uit. De basis heb je onder de knie, maar nu loop je vast. Samen kijken we  naar wat jij kunt doen om jouw gezondheid weer een zetje te geven door hier en daar wat te finetunen in je (eet)gedrag.

Ook hier gaan we samen actief aan de slag. We gaan samen de diepte in over en we verrijken je kennis over keto. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij jouw specifieke vragen en wensen, zodat jij vol vertrouwen verder kunt op dit pad en je doelen wèl kunt behalen.

Deze vorm van begeleiding duurt acht weken, met één afspraak van een uur in de twee weken en tussentijdse ondersteuning via Whatsapp of e-mail. De kosten hiervoor zijn €349,-.

Niveau 3: Keto-expert

Je leeft al lange(re) tijd ketogeen en dat gaat je prima af, maar je hebt een specifieke vraag of je wilt over iets sparren. Misschien wil je je sportprestaties verbeteren, (langdurig) vasten implementeren in je leven of loop je tegen bepaalde (gezondheids)vragen aan. Boek een eenmalig consult van anderhalf uur in (€125,-) en we kijken samen hoe ik je verder kan helpen. Voorafgaand aan het consult stuur ik je een verkort intakeformulier (aangepaste stap 2) en hoor ik graag je specifieke vragen en wensen, zodat ik mijn advies aan jou kan voorbereiden.

Wat bespreken we bijvoorbeeld samen?
 • Welke aspecten van de leefstijl relevant zijn voor jouw vraag
 • Welke kennis over de werking van de ketogene leefstijl jij nog wilt opdoen
 • Sporters met een veranderd sportregime of wens prestaties te verbeteren: hoe verandering van je voeding en beweegpatroon kunnen bijdragen aan je prestaties
 • Mogelijke tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, vitamines of mineralen
 • Motivatie en probleemoplossing

Anderen over Christa

Christa is een gepassioneerde en een zeer geëngageerde professionele coach. Daarnaast is zij (voor mij zeer belangrijk) een prettig persoon in het contact, ze is oprecht geïnteresseerd in haar medemens, daardoor persoonlijk betrokken met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Christa heeft mij veel bijgebracht over voeding en leefstijl en met resultaat: ik ben maar liefst 7 kg. afgevallen en het proces is zeker nog niet gedaan. Ik kan iedereen aanraden om een afspraak met Christa in te plannen en zelf te ondervinden welke impact haar coaching kan hebben op jouw leefstijl en gezondheid.

Sandra, 47, Essen (B)

Over de afgelopen jaren heb ik Christa leren kennen als een betrokken, sensitief persoon, iemand met veel inlevingsvermogen en het vermogen om echt te luisteren. Van nature is ze sociaal en hulpvaardig en ze heeft enorm veel mensenkennis opgedaan tijdens haar studie en in de daarop volgende functies. Ze is intelligent, analytisch, grondig en zorgvuldig en dat is ook terug te zien in het prachtige programma dat ze heeft opgezet om mensen te begeleiden naar een gezonde, ketogene levensstijl. Haar eigen ervaringen met deze levensstijl maken dat ze betrokken is bij haar cliënten, maar altijd op een professionele manier en met als basis haar uitgebreide en recente kennis ten aanzien van het ketogeen dieet. Als coach is Christa in staat om te motiveren, enthousiasmeren, op te beuren en problemen te detecteren, te analyseren en oplossingen aan te dragen. Bij Christa ben je in goede handen!

Marjolein, 51, Harderwijk

Zelden iemand ontmoet die zo goed weet waar ze over praat. Christa is deskundig op elk gebied waar ze in duikt. Geen half werk. Ze heeft oprechte aandacht en kan doorvragen. Daarbij schroomt ze niet om de vinger op de zere plek te leggen. En dan staat ze klaar om die zere plek samen te verzorgen of zelfs te genezen. Deskundigheid met zachtheid, prachtige combi!

Ingeborg, 49, Culemborg

Ik heb Christa leren kennen tijdens een opleiding. We hadden het supergezellig en Christa is een die in elk geval eerlijk en oprecht is. Ze zegt waar het op staat zonder je te beledigen. Weet waar ze het over heeft en altijd bereid om te helpen. Inmiddels is ze een fijne vriendin geworden, die nog steeds voor me klaar staat.

Luciënne, 50-en-een-beetje, Rotterdam

“Ik raad jou aan bij anderen omdat je zeer uitgebreid bent in wat je doet. Je keek naar wat ik nodig had en wilde weten, en daar paste je je begeleiding op aan.”

Sabine had als doel 6 kilo af te vallen en te willen stralen in een jurkje op de bruiloft van vrienden. Twee maanden later heeft ze meer behaald dan wat ze beoogd had: haar buik is rustig, ze houdt veel minder vocht vast en heeft geen cravings meer. Ze heeft veel geleerd tijdens de coaching, geeft ze aan. Ze luistert naar haar lijf en voelt dat deze leefstijl bij haar past. Ze zit beter in haar vel en voelt zich energiek en gezond. En, oh ja, die jurk stond haar prachtig!

Sabine, 45, uit Rotterdam

Praktische kant van de begeleiding:

Afspraken

We spreken samen een dag, tijd én locatie af die ons beiden uitkomt. Fysieke afspraken duren (tenzij anders vermeld) een uur. Online afspraken duren 45 minuten. Kun je een keer niet, dan vraag ik je tijdig een andere afspraak te maken. We plannen om eventuele vakanties of periodes van ziekte heen.

Locatie/werkgebied

Ik heb geen kantoorlocatie, dus we spreken af bij jou thuis of in de openbare buiten- of binnenruimte. Mijn werkgebied is de driehoek Harderwijk-Zwolle-Apeldoorn. De eerste 15km (enkele reis) vanaf het vestigingsadres in Epe zijn voor mijn rekening. Mochten we buiten de cirkel van 15km afspreken, dan reken ik €0,19 per kilometer aan reiskostenvergoeding. Woon je buiten dit gebied of twijfel je, neem even contact op.

Bereikbaarheid

Je kunt me tijdens je begeleidingstraject op mijn werkdagen als het nodig is een vraag stellen of iets met me delen via de mail of WhatsApp (fair use policy). Ik probeer dan dezelfde werkdag te reageren.

Covid-19

We houden ons tijdens afspraken aan de dan geldende maatregelen inzake het Covid-19 beleid. 

Persoonlijk advies

Je krijgt advies gericht op jouw unieke situatie. Dit advies is niet één-op-één over te nemen door iemand anders.

Wie kan ik niet begeleiden?

Wanneer je veganist bent, kan ik je helaas niet begeleiden. Veganisme en ketogeen leven is in mijn optiek niet te combineren. Ben je vegetariër, pescetariër of lacto-ovo-vegetariër dan staan we samen voor een uitdaging, maar kan ik zeker met je meedenken over voedings- en leefstijlkeuzes. De ketogene leefstijl is bij een aantal aandoeningen niet beschikt. Kijk bij de Veelgestelde vragen: ‘Wanneer moet ik niet ketogeen gaan eten?’. Ik begeleid ook geen kinderen/jongeren onder de 16 jaar.

Begeleiding met zijn tweeën

Kom je met een vriend(in) of partner, dan kan ik jullie per persoon 10% korting op de totaalprijs van de begeleiding geven. Afspraken worden tegelijkertijd ingepland. Beiden krijgen een persoonlijk voedings- en beweegadvies. Deze korting geldt niet voor het eenmalig consult.

Facturering en betaling

Facturering en betaling gebeuren voorafgaand aan het intakegesprek en het begeleidingstraject. 

Evaluatie

Na afloop van de begeleiding ontvang je een evaluatieformulier. Ik hoor graag hoe jij mijn begeleiding hebt ervaren, wat je prettig vond en wat je eventueel mist.

Disclaimer

Ik bied ketogeen voedings- en leefstijladvies, maar geen medisch advies. Overleg altijd met je huisarts of behandelend specialist als je wijzigingen in je eet- of beweegpatroon en/of je medicatie overweegt. Lees vooraf goed de algemene voorwaarden en disclaimer onder aan de website door.

Neem contact op

Samen Gezond Worden stopt per maart 2023 met het coachingsaanbod. Afspraken maken is helaas niet meer mogelijk. Wilt u een voorlichting of informatiebijeenkomst, dan kunt u mailen naar info@samengezondworden.nl.

Samen Gezond Worden
Ketocoaching en advies
Christa Septer-Booij
E-mail: info@samengezondworden.nl

13 + 5 =